Poels gehuldigd tijdens fanclubdag

Wielrenner Wout Poels zet met zijn internationale prestaties Venray als sportgemeente goed op de kaart. Dat zei wethouder Anne Thielen van gemeente Venray zondag 7 oktober tijdens de jaarlijkse fanclubdag in Blitterswijck.

Wethouder Thielen was een week eerder met de fans van Wout naar het WK Innsbruck geweest. Ze feliciteerde Wout met zijn uitslagen dit jaar en bood hem het wapen van gemeente Venray aan in chocolade.

De huldiging door de wethouder was een van de activiteiten tijdens deze fanclubdag. Die begon met een E-bike toertocht en een fietstocht met Wout van 60 kilometer door Noord-Limburg en een stukje Duitsland. De jaarlijkse quiz werd gewonnen door de 3-jarige Ruben Sanders uit Blitterswijck, die daar wel een handje mee werd geholpen door zijn vader en zijn vrienden. Uit handen van Wout kreeg Ruben, de jongste Fan van het Jaar ooit, een origineel SKY-shirt van Wout aangeboden. Toen speaker Kevin Wolters de kleine fan vroeg wie die sportman tegenover hem is zei hij: “Dat weet ik niet.”

Op het dorpsplein was ook een mobiele BMX-baan aangelegd. Drie uur lang fietsten kinderen op speciale fietsjes en steppen over dit hobbelig circuit. Als afsluiting deden de kinderen met Wout mee aan de toer rond het kerkplein.

Poels zelf gaf aan dat hij nu enkele weken vakantie heeft en begin volgend jaar in Australië voor het eerst de Tour Down Under gaat rijden.