Twijfels over prijzen Singelloop

De organisatie van de Venrayse Singelloop was zeer tevreden over de vijfde editie op zondag 7 oktober, maar een technische storing in het tijdsregistratieprogramma vormde een smet op een anderzijds succesvolle dag.

Door de technische storing kan het volgens de organisatie zo zijn dat de prijsuitreiking van de 5 en 10 kilometer hardlopen wellicht niet juist is. "Er wordt met man en macht gewerkt aan een oplossing, zodat we zo snel mogelijk de resultaten met iedereen kunnen delen", aldus de organisatie, die aangeeft machteloos te staan in dit geval en de vertraging te betreuren. "We hopen zo snel mogelijk bij iedereen terug te komen met een oplossing."

Voor het eerste lustrum van de Singelloop was extra uitgepakt door de organisatie. Wethouder Jan Loonen gaf het eerste startschot van de dag, voor de wandeltocht van 20 kilometer. Aan de start van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop verscheen een recordaantal van 1.813 deelnemers.

Op het plein werden daarnaast activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals een springkussen en een stand met glitter tatoeages. Het publiek werd vermaakt met optredens van onder andere Dizzy Dance en zangeressen Jessie Raateland en Janneke van Gassel.

Voor zowel de startschoten als de prijsuitreikingen kon de Venrayse Singelloop rekenen op steun van een aantal bekende Venraynaren die het evenement een warm hart toedragen. Wethouder Anne Thielen heeft het startschot gegeven voor de 5 en 10 kilometer hardlopen, en YouTuber Dylan Haegens gaf het startschot voor de kinderlopen en deelde tevens verschillende prijzen uit. Ook Utopia deelneemster Beau Nellissen droeg haar steentje bij met het uitreiken van de hardloopprijzen.

Dit jaar was Stichting Leergeld wederom het goede doel van de Venrayse Singelloop. Deze stichting heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, en biedt daarom kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Na afloop van de Singelloop heeft de organisatie een cheque van maar liefst € 4.000 aan Stichting Leergeld mogen aanbieden.

Een evenement van deze omvang kan uiteraard niet bestaan zonder de steun van vrijwilligers. De organisatie van de Venrayse Singelloop wil de vele vrijwilligers dan ook hartelijk danken voor hun geweldige inzet en hopen dat zij volgend jaar wederom het evenement komen ondersteunen! Ook danken zij natuurlijk de sponsoren, vrienden van en de Gemeente Venray die met hun gelden, subsidie, materialen of diensten ondersteunen. Zonder de bijdrages van deze partijen was dit evenement niet mogelijk geweest.

Bestuur Venrayse Singelloop