Dorpsraad wil impasse bouwplan Oostrum-Oost doorbreken

Het wil nog niet vlotten met het uitbreidingsplan in Oostrum-Oost. Al jarenlang verkeert het bouwplan van 31 woningen in een impasse omdat de betrokkenen partijen het niet eens worden. De dorpsraad vindt het nu tijd dat daar verandering in komt.

De beoogde uitbreidingswijk ligt tussen Ghünenbeek en Van Broekhuizenstraat. Het is momenteel de enige locatie in Oostrum waar grootschalige nieuwbouw mogelijk is. “We proberen de zaak vlot te trekken”, zei voorzitter Bas Künen dinsdag 9 oktober in de dorpsraadsvergadering. “We hebben een gesprek gehad met de wethouder en we gaan met alle belanghebbenden aan tafel zitten.” Een knelpunt is dat omwonenden een strook grond moeten afstaan voor een bredere weg. “We gaan in kaart brengen wat de bezwaren precies zijn”, zegde Künen toe.

Een bezoeker van de dorpsraadsvergadering haalde aan dat Oostrum dringend behoefte heeft aan nieuwbouw. Hij pleitte voor een alternatieve locatie als de impasse niet wordt doorbroken. “Als er geen beweging in komt, dan doen we een stap terug en gaan elders kijken. Anders komen we niet verder”, reageerde Künen.