'Ik ben in een warm bad terecht gekomen'

Elke week stelt HALLO Venray prinsen voor die dit jaar de scepter mogen zwaaien in de gemeente. Deze keer is prins Coen (Goumans) van C.V de Piëlhaan uit Landweert aan de beurt met zijn leus: 'Weej as vriende vur het laeve, gaon mit ollie ennen fantastische vastelaovend belaeve!'

1. Wie ben je?

Ik ben Coen Goumans, 45 jaar en getrouwd met Cindy. Samen hebben we drie kinderen in de leeftijd van 12, 10 en 8 jaar. Dit zijn Isa, Bo en Roos.

2. Waar werk je?

Ik ben werkzaam bij Auto Arena Venray als Service Adviseur. Ik werk hier nu weer sinds 1,5 jaar maar heb in het verleden ook al acht jaar voor Auto Arena gewerkt. Het voelde voor mij weer als thuiskomen. Mijn werkgever vindt het erg leuk dat ik ben benoemd als de nieuwe prins carnaval van C.V. de Piëlhaan en ze gaan ons ook sponsoren in de vorm van mobiliteit. Voor het komende seizoen gaan ze een auto voor ons ter beschikking stellen waarmee wij naar alle officiële gelegenheden kunnen en dit waardeer ik enorm.


3. Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?

Ik was erg verbaasd toen ze eind augustus bij mij aan de deur stonden. Ik dacht in eerste instantie nog “nee, dit is niks voor mij”. Toen vervolgens de commissie vertelde wat er allemaal stond te gebeuren, werd ik steeds enthousiaster en uiteindelijk ging ik ervoor. Ik wist ook meteen wie ik tot mijn adjudanten zou vragen: Emiel van Kuijck en Alex Jans-Beken. We kennen elkaar inmiddels al meer dan 35 jaar.


4. Wat betekent carnaval voor je?

Carnaval betekende eerst niet zoveel voor mij. Ik merk nu ik erbij betrokken ben, wat het doet met mensen en hoe carnaval verbroedert, hoe nieuwe vriendschappen ontstaan en bestaande vriendschappen worden uitgebouwd. Wat dat betreft wil ik een groot compliment maken naar C.V. de Piëlhaan, want we zijn daar echt in een warm bad terecht gekomen. Dank daarvoor.


5. Wat zijn jouw taken deze carnaval?

Als prins carnaval ben je toch het boegbeeld van je vereniging en zul je hier ook naar gaan handelen en je er naar gedragen. Je hebt toch een voorbeeldfunctie. Nu C.V. de Piëlhaan dit jaar is toegetreden tot de vorstenraad zijn we ook aanwezig bij alle officiële gelegenheden in de gemeente en dat is natuurlijk heel mooi. Ook op maatschappelijk vlak zetten wij ons in. Zo zullen we dit jaar de ouderenbrunch in de wijk ondersteunen en ons hiervoor inzetten.


6. Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?

Wij wensen iedereen een gezellige, sfeervolle en broederlijke vastelaovend toe. Geniet van dit mooie feest en heb respect voor elkaar.


7. Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?

Dat vind ik een lastige om zo te beantwoorden omdat ik dat nog niet weet. Zoals ik eerder vertelde zijn we dit jaar bij alle officiële activiteiten aanwezig en zullen er denk ik een aantal memorabele momenten zijn. Ik kijk er met veel enthousiasme naar uit.


8. Welk carnavalsnummer hoort echt bij vastelaovend?

Als ik er een zou noemen, doe ik andere artiesten tekort. Er zijn meerdere nummers die ik mooi vind. De nummers met een lach en een traan vind ik persoonlijk wel het mooiste. Zoals het leven ook is.


9. Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?

Op Aswoensdag is onze jongste dochter jarig en gaan we door met feesten. Daarna mogen we weer gewoon aan het werk, want ik zal mijn snipperdagen dan wel al bijna op hebben.


10. Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?

Wij als trio sporten iedere week al samen en dat waren juist de momenten dat we dan dingen konden bespreken zonder dat het opviel. Natuurlijk maak je wel eens mooie woordspelingen maar die vallen niemand op.


11. Wie zou jouw meest geschikte opvolger zijn in 2020?


Daar mag de prinsenkeuzecommissie zich weer over buigen. Die zijn hier veel beter in.

Beeld: Fotohuis Venray