Electro Gommans kan bedrijfsloods bouwen

Electro Gommans wil op de bedrijfslocatie aan Hoofdstraat in Oirlo een loods bouwen. Die is bestemd voor de opslag van voertuigen, aanhangers, hoogwerkers en bedrijfsmaterialen. De wijziging van het bestemmingsplan kon rekenen op instemming van de commissie Wonen op dinsdag 21 januari.

De bedrijfsauto's, aanhangers en hoogwerkers staan nu nog in de buitenlucht gestald aan de zuidkant van het bedrijfsperceel. Electro Gommans wil aan de andere zijde een overdekte stalling realiseren om de voertuigen en andere materialen beter te beschermen tegen inbraak, diefstal en weersinvloeden. Om de loods te kunnen bouwen is naast het bestaande bedrijfspand een woonkavel gekocht waarvan de woonbestemming moet worden gewijzigd in bedrijfsdoeleinden.


Het familiebedrijf, opgericht in 1961 en met 25 medewerkers in dienst, wil de nieuwe loods ook gebruiken voor klein onderhoud aan de hoogwerkers. De nieuwbouw is geen uitbreiding maar zorgt voor een optimalisatie van de bedrijfsactiviteiten. De bestaande buitenstalling krijgt een agrarische bestemming om een landschappelijke inpassing met groen, bomen en erfbeplanting mogelijk te maken.