Toon Kerkhoff blijft bij Venray Lokaal

Toon Kerkhoff blijft tot de verkiezingen van maart 2022 voor Venray Lokaal in de gemeenteraad. Voor de volgende verkiezingen maakt het raadslid uit Merselo de keuze of hij mogelijk overstapt naar GroenLinks waarvan hij lid is.

In Venray is een afdeling van GroenLinks in oprichting. André van Maarschalkerwaard, voormalig commissielid van Venray Lokaal, is een van de initiatiefnemers. Toon Kerkhoff is al twintig jaar lid van GroenLinks. In maart 2019 stond hij nog op de lijst van de provinciale verkiezingen. Een overstap zou niet onlogisch zijn. “Ik ben in de raad gekozen voor Venray Lokaal. Daarom blijf ik tot de verkiezingen over twee jaar raadslid voor deze partij”, zegt Toon Kerkhoff die meldt niet betrokken te zijn bij de oprichting van de Venrayse afdeling. “Ik was bij de eerste bijeenkomst en wil graag op de hoogte blijven. Maar ik ben er verder niet actief mee bezig. GroenLinks is erop gericht mee te doen bij de volgende raadsverkiezingen.”


Toon Kerkhoff zegt dat hij niet onder druk is gezet door Venray Lokaal dat mogelijk leden kwijtraakt door de komst van GroenLinks. “Nee, het is mijn besluit om bij Venray Lokaal te blijven. Maar ik zal een keer een keuze moeten maken. Welke het is, dat weet ik nu nog echt niet.”